الزامات امن‌سازی سرویس پست الکترونیک

با توجه به آسیب‌ شناسایی‌های انجام شده در حملات سایبری اخیر، ضرورت رعایت تمهیدات امنیتی زیر در سرویس پست الکترونیک الزامی می باشد

• عدم ارسال اطلاعات دارای طبقه‌بندی از طریق پست الکترونیک
• انتقال امن اطلاعات موجود در سرور پست الکترونیک به محیط محافظت شده در شبکه داخلی به صورت دوره‌ای
• حذف اطلاعات و فایل‌های غیرلازم از سرویس‌های پست الکترونیک
• گزارش دریافت اطلاعات دارای طبقه‌بندی از بستر پست الکترونیک به مراجع ذی‌صلاح سازمان
• عدم استفاده از بستر پست الکترونیک برای آرشیو یا بستر اشتراک‌گذاری اطلاعات
• عدم واگذاری نام‌کاربری و رمز عبور پست الکترونیک به دیگران
• تغییر دوره‌ای رمزهای عبور کاربران با رعایت سیاست‌های امنیتی نظیر پیچیدگی رمز عبور
• تست نفوذ دوره‌‌ای و ارزیابی امنیتی مستمر سرویس پست الکترونیک و تجهیزات مرتبط
• محدودسازی حجم و پسوند مجاز برای فایل‌های ضمیمه پست الکترونیک
• غیرفعالسازی حساب‌های کاربری بلااستفاده
• استفاده از قابلیت‌های امنیتی سرویس پست الکترونیک نظیر Anti-Phishing، Anti-Spamming، Reverse DNS و مسدودسازی Open Relay
• غیرفعالسازی ماژول‌های غیرضروری سرویس پست الکترونیک
• غیرفعالسازی امکان اجرای فرمان‌های خطرناک و غیرضرور سیستمی در سرویس پست الکترونیک مانند EXPN و VRFY
• حذف یا غیرفعال‌سازی نام‌های کاربری پیش‌فرض که در زمان نصب سرویس پست الکترونیک ایجاد شده‌اند.
• به‌روزرسانی مستمر نرم‌افزارهای پست الکترونیک
• به‌روزرسانی مستمر آنتی‌ویروس سرورها و کلاینت‌ها از مخازن معتبر محلی
• تهیه منظم نسخه‌های پشتیبان و نگهداری آن‌ها در محلی مجزا و امن
• تست صحت و جامعیت آخرین نسخه‌های پشتیبان در محیط آزمایشی مناسب
• استفاده از مکانیزم احراز هویت دو عامله برای دسترسی به سرویس پست الکترونیک
• محدودیت در تعداد کاربران Admin و اطمینان از رعایت سیاست‌های امنیتی مربوط به رمز عبور آن‌ها
• جلوگیری از اتصال نرم‌افزارهای جانبی مانند Outlook به سرویس پست الکترونیک برای دریافت و ارسال ایمیل
• مسدودسازی دسترسی از راه دور برای مدیریت تجهیزات و سامانه‌های حیاتی به خصوص سرور پست الکترونیک
• پایش مستمر لاگ سرور پست الکترونیک در سامانه مدیریت رویدادهای امنیتی
• قرارگیری سرور پست الکترونیک در ناحیه امن و محافظت شده در شبکه
• غیرفعالسازی تمامی پورت‌ها و سرویس‌های غیرضروری
• بازبینی قواعد دیواره آتش و اطمینان از اعمال سیاست‌های استاندارد امنیتی
• حتی‌الامکان دسترسی به سرویس پست الکترونیک به دسترسی داخل کشور (Iran Access) را محدود کنیم و در صورت ضرورت از راهکارهای تایید شده مانند VPN برای ارتباطات خارج از کشور استفاده کنیم.
• استفاده از پروتکل‌های به‌روز SSL و TLS برای دسترسی به سرویس پست الکترونیک و اطمینان از حفاظت کافی کلیدهای خصوصی در امضای پیام‌ها
• عدم نصب برنامه‌های جانبی به جز سرویس پست الکترونیک روی سرور
• استفاده از NTP Server داخلی
• استفاده از راهکارهای جلوگیری از انتشار اطلاعات بنر شامل برند، نسخه و نوع سیستم عامل و دیگر سامانه‌های مورد استفاده
• تعریف رکوردهای امنیتی مانند SPF, DMARC, DKIM در سرور DNS

بیشتر بخوانید

5 نشانه هک شدن سایت وردپرس شما (و نحوه رفع آن)

در حال حاضر، بیش از 455 میلیون وب‌سایت با وردپرس طراحی شده‌اند که این واقعیت را نشان می‌دهد که سیستم مدیریت محتوای منبع باز یک هدف سودآور برای مجرمان سایبری است و چرا امنیت باید اولویت اصلی کاربران WP باشد .

بله ، نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد وردپرس یا هر وب سایت شما هک شده است ، و راه هایی برای رفع آن وجود دارد . این مقاله پنج راه را ارائه می دهد که می توانید متوجه شوید که وب سایت شما هک شده است یا خیر، و سپس چند راه برای حل هک ارائه می دهد .

به یاد داشته باشید که یک مهاجم مخرب راه های مختلفی برای دسترسی دارد. ممکن است یک بدافزار یا یک پلاگین شرور باشد ، اما ممکن است چیز شوم تری باشد ، مثلاً ایمیل شما هک شده باشد یا گوشی هوشمند/ رایانه شما دارای نرم افزارهای جاسوسی باشد . در اینجا چند نشانه وجود دارد که نشان می دهد وب سایت شما هک شده است .

 1-شما نمی توانید وارد حساب کاربری خود شوید
اگر نمی توانید وارد حساب کاربری خود شوید ، این یک نشانه کلاسیک است که نشان می دهد شما هک شده اید . با این حال ، علیرغم اینکه یک نشانه کلاسیک است ، یکی از کمترین موارد رایج است . بسیاری از هکرها نمی خواهند شما متوجه شوید که هک شده اید . این به آن‌ها اجازه می‌دهد اطلاعات مشتری شما را جمع‌آوری کنند و / یا شما را در وب‌سایت خود نگه می‌دارند تا بتوانند به بهره‌برداری از آن ادامه دهند .

2-پرونده ها و اسکریپت های ناشناخته
برای کسانی از شما که از برنامه نویسی اطلاع دارید ، ممکن است بتوانید وب سایت خود را از هرگونه بدافزار و خطرات امنیتی پاک کنید . اگر مهارت دارید ، می توانید به کد وردپرس خود نگاه کنید ، ممکن است اسکریپت های ناشناخته و پرونده های احتمالاً ناشناخته را در وردپرس خود مشاهده کنید . این اغلب به دلیل افزونه های ناعادلانه است که پرونده های خود را پشت سر می گذارند که ممکن است توسط هکرها یا سایر بدافزارها در تاریخ بعدی استفاده شود .

3-وب سایت شما کند شد
این سیگنالی است که شخصی به دلایل ناعادلانه از وب سایت شما استفاده می کند. این می تواند هر چیزی باشد ، از افرادی که از تصاویر شما و از پهنای باند خود استفاده می کنند ، تا افراد اسپم شده از وب سایت Google Safe شما به یکی از موارد ناخوشایند خود هدایت شوند .

یکی دیگر از دلایلی که وب سایت شما ممکن است برای بارگیری بسیار طولانی تر از حد معمول طول بکشد این است که ممکن است به خطر بیفتد و به عنوان بخشی از یک بات نت در مقیاس بزرگتر استفاده شود . در سال 2018 ، محققان 20،000 وب سایت به خطر افتاده وردپرس را که به عنوان یک بات نت برای انجام حملات سایبری کار می کردند ، شناسایی کردند .

4-موارد عجیب و غریب در وب سایت شما
یک ترفند احمقانه این است که پاپ آپ را به وب سایت خود اضافه کنید . این احمقانه است زیرا شما را به هک هشدار می دهد و باعث واکنش شما می شود . در واقعیت ، آنها پیوندهایی به وب سایت های اسپم اضافه می کنند که بینندگان بی گناه شما از بین می روند . پس از مدتی به دلیل داشتن یک وب سایت مشکوک توسط موتورهای جستجو ممنوع می شوید .

5-درآمد ترافیک یا وابسته شما کاهش یافته است
این یکی دیگر از نشانه های کلاسیک است که نشان می دهد وب سایت شما هک شده است . مهاجم از ترافیک شما و شاید حتی پول وابسته شما برای اهداف خود استفاده می کند . اغلب ، این رفتارهای عجیب و غریب در تجزیه و تحلیل شما است که به شما در مورد هک وردپرس هشدار می دهد .

چطوری میشه اینو تعمیر کرد
اول از همه ، شما باید منبع حمله را شناسایی کنید . اگر نه ، می توانید گزارش های دسترسی سرور خود را بررسی کنید. هنگامی که می دانید حمله از کجا آمده است ، می توانید اقداماتی را برای مسدود کردن آن آدرس IP انجام دهید .

سپس باید شروع به تغییر رمز عبور خود – برای حساب وردپرس خود و همچنین هر FTP یا حساب های میزبانی مرتبط با سایت خود کنید . حتما از رمزهای عبور قوی استفاده کنید که حدس زدن آن ها دشوار است .

علاوه بر این ، می‌توانید ایمیل اصلی وردپرس را فقط در صورت بروز مشکل تغییر دهید . باید افزونه های خود را مرور کنید تا متوجه شوید که آیا یکی از آنها باعث ایجاد مشکل شده است یا خیر . اگر افزونه امنیتی نصب کرده اید، لاگ های آن را بررسی کنید تا ببینید آیا سرنخ هایی وجود دارد یا خیر .

شما باید از طریق افرادی که به آنها مجوز داده اید بروید ، زیرا ممکن است درگیر یک کلاهبرداری وردپرس یا یک وب سایت جعلی شده باشند و ناآگاهانه اطلاعات خود را از دست داده باشند. همچنین ممکن است لازم باشد به میزبان وب خود نیز مشکوک شوید زیرا آنها اغلب هک می شوند یا اطلاعات مشتری را به صورت آنلاین بدون هیچ گونه احراز هویت امنیتی افشا می کنند.

اگر هنوز مطمئن نیستید با یک شرکت امنیتی وب سایت مانند Sucuri یا سرویسی مانند WP Masters تماس بگیرید تا به آنها اجازه دهید در وب سایت شما اجرا شوند ، آن را تعمیر کنند ، هکرها را حذف کنند، بدافزار را حذف کنند و کنترل کامل بر وب سایت خود را دوباره به دست آورند. این اغلب تنها راه قطعی برای بازگرداندن کنترل کامل وب سایت شما است . در نهایت ، باید هر کد مخربی که ممکن است به سایت شما تزریق شده باشد را پاک کنید .

بیشتر بخوانید

بزرگترین حمله HTTPS DDOS ثبت شده توسط گوگل با ۴۶ میلیون درخواست در ثانیه

بنا بر گزارش‌ها ، Google با بزرگترین حمله DDoS در تاریخ علیه یکی از مشتریان خود هدف قرار گرفته است . حمله‌ای به یکی از مشتریان Google Cloud Armor در ۱ ژوئن رخ داد که طی آن ۴۶ میلیون درخواست در هر ثانیه توسط حملات HTTPS DDoS برای یک مشتری Google Cloud Armor ارسال شد .

این قدرتمندترین حمله DDoS لایه ۷ است که تا به امروز گزارش شده و حداقل ۷۶٪ از رکورد قبلی فراتر رفته است .

این معادل دریافت تمام درخواست‌های روزانه به ویکی‌پدیا در تنها چند ثانیه است ، بنابراین می‌توانید به راحتی مقیاس حمله را درک کنید .

با شناسایی و تجزیه و تحلیل ترافیک در اوایل چرخه حمله ، Cloud Armor Adaptive Protection توانست از موفقیت حمله جلوگیری کند .

یک قانون حفاظتی توسط Cloud Armor به مشتری توصیه شده بود که قبل از اینکه حمله به حد کامل برسد به مشتری ارائه شد .

با کمک Cloud Armor، خدمات مشتری به صورت آنلاین نگه داشته شد و کاربران نهایی آن توانستند به دریافت خدمات ادامه دهند .

حمله طولانی مدت
این حادثه حوالی ساعت 09:45 به وقت اقیانوس آرام در تاریخ ۱ ژوئن اتفاق افتاد و گمان می‌رود که یک حمله مبتنی بر وب باشد . در راستای تلاش برای به خطر انداختن تعادل لود HTTP/S قربانی ، مهاجم در ابتدا توانسته بود تنها ۱۰۰۰۰ درخواست در ثانیه ایجاد کند .

در عرض هشت دقیقه پس از شروع حمله ، این عدد به ۱۰۰۰۰۰ RPS افزایش یافت . پس از دریافت داده‌های خاصی که از تجزیه و تحلیل ترافیک Google استخراج شده بود، Cloud Armor Protection یک هشدار و‌ شناسه ایجاد کرد که بر اساس داده‌ها شروع به کار کرد .

اوج ۴۶ میلیون درخواست در ثانیه دو دقیقه بعد در نتیجه حمله بود . به لطف توصیه Cloud Armor، مشتری قبلاً این قانون را برای فعال کردن عملکرد عادی اعمال کرده بود و نهایتاً در ۶۹ دقیقه پس از شروع حمله، این حمله رکوردشکن به پایان رسید .

این هشدار شامل توصیه‌ای برای قاعده‌ای بود که می‌توان از آن برای مسدود کردن امضا‌ها با نیت مخرب استفاده کرد .

در مجموع ، ۵۲۵۶ آدرس IP منبع در ۱۳۲ کشور در سراسر جهان درگیر این حمله بودند . حدود ۳۱ درصد از کل ترافیک حمله توسط ۴ کشور بزرگ ایجاد شده است .

هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد بدافزاری که پشت این حمله است وجود ندارد . اما به نظر می‌رسد بات نت Mēris محتمل‌ترین ارائه دهنده این خدمات بر اساس توزیع جغرافیایی استفاده از آن‌ها باشد .

استفاده از نود‌های خروج Tor به عنوان مکانیزم تحویل ترافیک یکی دیگر از ویژگی‌های این حمله است . به گفته محققان گوگل، مقدار قابل توجهی از ترافیک ناخواسته را می‌توان از طریق نود‌های خروج Tor تحویل داد .

علاوه بر این ، رشد مداوم در اندازه حمله و تکامل تاکتیک‌ها در چند سال آینده وجود خواهد داشت . بنابراین، کاربران باید مکانیسم‌های امنیتی قوی را برای دفاع و کاهش چنین حملاتی به کار گیرند .

بیشتر بخوانید

آسیب‌پذیری صد‌ها هزار روتر نسبت به حملات از راه دور بعلت نقص Realtek SDK

یک آسیب‌پذیری جدی که بر روی eCos SDK ساخته شده توسط شرکت سمی‌کانداکتور تایوانی Realtek تأثیر می‌گذارد ، می‌تواند دستگاه‌های شبکه بسیاری از تأمین‌ کنندگان را در معرض حملات از راه دور قرار دهد .

این حفره امنیتی که تحت عنوان CVE-2022-27255 ردیابی می‌شود و دارای درجه «شدت بالا» است ، به‌عنوان یک سرریز بافر مبتنی بر استک توصیف شده است که می‌تواند به مهاجم راه دور اجازه دهد تا در دستگاه‌هایی که از SDK استفاده می‌کنند ، خرابی ایجاد کند یا به اجرای کد دلخواه دست یابد . یک چنین حمله‌ای را می‌توان از طریق رابط WAN با استفاده از پکت‌های SIP ساخته و طراحی شده ، انجام داد .

اساساً Realtek eCos SDK به شرکت‌هایی ارائه می‌شود که روتر‌ها ، اکسس پوینت‌ها و ریپیتر‌هایی که توسط SoC‌های خانواده RTL819x تولید می‌کنند ، ارائه می‌شود . SDK عملکرد‌های پایه روتر ، از جمله اینترفیس مدیریت وب و استک شبکه را پیاده‌ سازی می‌کند . تأمین‌کنندگان می‌توانند در ادامه آن این SDK را ایجاد کنند تا عملکرد‌های سفارشی و نام تجاری خود را به دستگاه اضافه کنند .

مجموعه Realtek در ماه مارس و زمانی که انتشار یک پچ را اعلام کرد ، مشتریان را در مورد آسیب‌پذیری eCos SDK مطلع کرد . با این حال ، این مربوط به OEM‌هایی است که از SDK استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که پچ در دستگاه‌های کاربر نهایی توزیع می‌شود .

یافته محققین شرکت امنیت سایبری فارادی سکیوریتی مستقر در آرژانتین توسط Realtek برای کشف این آسیب‌پذیری تأیید شده است . محقق فارادی ، اکتاویو جیاناتیمپو ، که در حال ارائه جزئیات یافته‌ها در روز جمعه در کنفرانس DEF CON در لاس وگاس است ، قبل از این رویداد اطلاعاتی را با خبرگزاری‌های حوزه امنیت سایبری به اشتراک گذاشت .

این محقق گفت که این آسیب‌پذیری می‌تواند از راه دور (مستقیماً از اینترنت) برای هک کردن روتر‌های آسیب‌دیده که با تنظیمات پیش‌فرض اجرا می‌شوند مورد سواستفاده قرار گیرد . و نکته قابل توجه اینکه هیچ تعامل کاربری برای بهره‌برداری موفقیت‌آمیز از این آسیب‌پذیری مورد نیاز نیست .

وی توضیح داد : «کد آسیب‌پذیر بخشی از استک شبکه است که اگر دستگاه به اینترنت متصل باشد ، مهاجم فقط باید یک پکت ارسال کند تا کنترل دستگاه را در دست بگیرد .»

جیاناتیمپو گفت که آن‌ها تقریباً ۲۰ تأمین‌کننده را شناسایی کرده‌اند که از SDK آسیب‌پذیر برای محصولات خود استفاده می‌کنند ، از جمله Tenda ، Nexxt ، Intelbras و  D-Link . با این حال ، ممکن است تأمین‌کنندگان دیگری نیز وجود داشته باشند که تحت تأثیر این آسیب‌پذیری هستند اما هنوز آن‌ها شناسایی نشده‌اند .

جیاناتیمپو خاطرنشان کرد : «فرآیند شناسایی محصولات OEM آسیب‌دیده به دلیل عدم رؤیت زنجیره تأمین آن‌ها ، بسیار نگران‌کننده است .»

در حالی که هیچ نشانه‌ای مبنی بر سواستفاده از این نقص در فضای سایبری وجود ندارد ، ممکن است تعداد قابل توجهی از دستگاه‌ها به دلیل این آسیب‌پذیری در معرض حملات قرار گیرند ، بنابراین چنین مشکلی ممکن است برای عاملان مخرب بسیار وسوسه‌انگیز باشد .

فارادی جستجوی Shodan را انجام داده و بیش از ۶۰۰۰۰ روتر آسیب‌پذیر را شناسایی کرده است که پنل مدیریت آن‌ها در معرض دید قرار گرفته است . علاوه بر این ، Mercadolibre ، بزرگترین سایت تجارت الکترونیک در آمریکای لاتین ، بر اساس پیشخوان فروش نمایش داده شده در صفحات محصول، ۱۳۰۰۰۰ دستگاه تحت تأثیر این آسیب‌پذیری را فروخته است . همچنین آنطور که در گزارش ها مشاهده گردیده ، ایران نیز در بین مخاطبان این آسیب پذیری قرار دارد .

جیاناتیمپو توضیح داد : «پنل ادمین به طور پیش فرض فعال نیست، بنابراین تعداد کل دستگاه‌های در معرض نمایش باید بیشتر باشد . شناسایی از راه دور روتر‌های آسیب‌دیده مستلزم راه‌اندازی این آسیب‌پذیری است که خارج از محدوده تحقیقاتی ما است .»

عوامل تهدید برای هدف قرار دادن آسیب‌پذیری‌های Realtek SDK در حملات خود شناخته شده‌اند . سال گذشته نیز محققان بهره‌برداری از یک نقص را تنها چند روز پس از افشای آن مشاهده کردند .

بیشتر بخوانید

متاورس و تهدیدات امنیت سایبری آن

متاورس چیست ؟ متاورس این روز‌ها مطمئناً تبدیل به موضوع داغی شده است ! Metaverse را می‌توان به قول Trend Micro، اینترنت تجربیات (IoX) یا Internet of Experiences بیان کرد. با این حال ، با تکامل مفهوم ، تعاریف متاورس نیز تغییر خواهد کرد . اکنون ، این فضا تحت تسخیر تهدیدات بالقوه امنیت سایبری است که در زیر مشخص شده است .

ان‌اف‌تی‌ها (NFT)
اساساً NFT‌ها قبلاً از حملات سایبری زیادی از سوی انواع عاملان تهدید رنج می‌بردند . مسائل امنیتی مربوط به NFT‌ها شامل انتقال دارایی و کلاهبرداران شبیه‌سازی NFT با تغییر چند بیت داده در فایل محافظت شده است . در ماه می‌ ، مهاجمانی پیدا شدند که از طریق پیشنهاد‌های شغلی جعلی ، کاربران Pixiv و DeviantArt را در ژاپن هدف قرار داده بودند . این پیشنهاد‌ها وانمود می‌کردند که از پروژه Cyberpunk Ape Executives NFT آمده و دستگاه‌های قربانی را با دزد‌های اطلاعاتی آلوده می‌کردند .

کلاهبرداری مالی
پیش‌بینی می‌شود حجم بالای تراکنش‌های مالی بسیار بالای متاورس مجرمان سایبری را که سعی در سرقت پول و دارایی‌های دیجیتالی دارند ، جذب خود کند . محققان دریافتند که اعتبار نامه‌های مالی دومین پتانسیل درآمدزایی برای عاملان تهدید را دارند و فقط حساب‌های سایت بازی قبل از آن‌ها در رده اول قرار دارند .

مهندسی اجتماعی یا Social Engineering
اخیراً حملات فیشینگ و ضربه زدن با استفاده از تاکتیک‌های مهندسی اجتماعی در بین مجرمان سایبری بسیار محبوب شده است . به عنوان مثال ، متا ادعا کرد که علیه دو کمپین مجزای جاسوسی سایبری (که توسط Bitter APT و Transparent Tribe) در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی خود اداره می‌شوند ، اقدام کرده است . از آنجایی که متاورس به مرز‌های فیزیکی محدود نمی‌شود ، تعداد بیشتری از مردم در معرض کلاهبرداران جهانی و حملات مهندسی اجتماعی قرار خواهند گرفت .

حملات متعارف IT
در حالی که متاورس قرار است سطح حمله را گسترش دهد ، تهدیدات امنیتی سایبری سنتی ، از جمله DDoS ، باج‌افزار ، و حملات خاص ابری ، و غیره ، همچنان بیداد خواهند کرد .

کلام پایانی
با سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی که در فضای متاورس انجام شده است ، اکنون لازم است طراحی و اجرای اقدامات امنیتی مربوطه به آن آغاز شود . از آنجایی که این مفهوم هنوز در حال تکامل است ، ایجاد استراتژی‌های امنیتی مناسب برای آن ، یک چالش محسوب می‌شود . با این حال، پیش‌بینی این تهدیدات امنیت سایبری و اقدام پیشگیرانه به ایمن ماندن از مخاطرات کمک می‌کند .

بیشتر بخوانید

گرگ در لباس میش

بدافزار چگونه کاربران و آنتی ویروس را فریب می‌دهد

اخبار داغ فناوری اطلاعات و امنیت شبکه

از ترفندهایی که توزیع‌کنندگان بدافزار جهت آلوده‌کردن سیستم‌ها استفاده می‌کنند، فریب دادن قربانیان به دانلود و اجرای فایل‌های مخرب است که این مقاله به بررسی آنها می‌پردازد.

برخی از این ترفندها شامل مخفی کردن فایل‌های اجرایی بدافزار در قالب برنامه‌های کاربردی متداول، امضای آن‌ها با گواهی‌نامه‌های معتبر یا حتی هک نمودن سایت‌های قابل اعتماد جهت سوءاستفاده و بکارگیری از آنها به عنوان نقاط توزیع فایل‌های مخرب می‌باشد.

به گزارش سایت پویش و تحلیل بدافزار VirusTotal، برخی از این ترفندها در مقیاسی بسیار بزرگتر از آنچه در ابتدا تصور می‌شد اتفاق می‌افتند. سایت VirusTotal هر فایل ارسالی از سوی کاربران را در اکثر ضدویروس‌های مطرح بررسی کرده و گزارش شناسایی یا عدم شناسایی آن‌ها را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

سایت VirusTotal، گزارشی را در بازه زمانی ۱۲ دی ۱۳۹۹ تا ۱۰ تیر ۱۴۰۱ بر اساس دو میلیون فایل ارسالی از سوی کاربران در روز، گردآوری نموده و روند نحوه توزیع بدافزار را نشان می‌دهد.

بهره‌جویی از دامنه‌های معتبر

توزیع بدافزار از طریق ‌سایت‌های معتبر، محبوب و با رتبه بالا به مهاجمان این امکان را می‌دهد تا فهرست‌های مسدود شده مبتنی بر IP را دور بزنند و همواره در دسترس باشند و سطح اعتماد بیشتری را جلب کنند.

سایت VirusTotal، بر اساس فهرست هزار سایت محبوب و برتر (Alexa top 1000 websites) و از میان ۱۰۱ دامنه متعلق به این سایت‌ها، ۲.۵ میلیون فایل مشکوک دانلود شده را شناسایی کرد. قابل‌توجه‌ترین موردی که از آن بیشترین سوءاستفاده صورت گرفته، Discord است که به کانون توزیع بدافزار تبدیل شده است. پس از آن سرویس‌دهنده میزبانی کننده سرورها و خدمات ابری Squarespace و Amazon در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

استفاده از گواهی‌‌نامه‌های معتبر سرقت شده

امضای نمونه‌های بدافزاری با گواهی‌نامه‌های معتبر سرقت شده، روشی دیگر جهت فرار از تشخیص توسط ضدویروس‌ها و هشدارهای صادر شده از سوی راهکارهای امنیتی است.

در میان تمام نمونه‌های مخرب آپلود شده در VirusTotal در بازه زمانی مذکور، بیش از یک میلیون مورد امضاء شده و ۸۷٪ از آنها از یک گواهی‌نامه‌ معتبر استفاده کرده‌اند. گواهی‌نامه‌های رایج بکارگرفته شده در امضای نمونه‌های مخرب ارسال شده به سایت مذکور عبارتند از Sectigo ،DigiCert ،USERTrust و Sage South Africa.

مخفی شدن در قالب نرم‌افزارهای معتبر و محبوب

مخفی کردن یک بدافزار قابل اجرا در قالب یک برنامه‌کاربردی معتبر و محبوب در سال ۲۰۲۲ روند صعودی داشته است.

قربانیان با تصور اینکه برنامه‌های مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند، این فایل‌ها را دانلود کرده، اما با اجرای فایل‌های نصب‌کننده نرم‌افزار، سیستم‌های خود را به بدافزار آلوده می‌کنند. برنامه‌های کاربردی که مهاجمان بیشترین سوءاستفاده را از آنها کرده‌اند اغلب دارای نشان (Icon) مربوط به محصولات Skype ،VLC ، Adobe Acrobat و ۷zip می‌باشند.

برنامه محبوب بهینه‌سازی Windows به نام CCleaner که اخیراً در کارزاری مورد بهره‌جویی قرار گرفته نیز یکی از گزینه‌های محبوب هکرها است و نسبتاً آلودگی و توزیع فوق العاده بالایی را به دنبال داشته است.

مهاجمان در کارزار مذکور از تکنیک‌های موسوم به Black Hat SEO پیروی کردند تا ‌سایت‌های بکارگرفته شده جهت توزیع بدافزار خود را در نتایج جستجوی Google در رتبه‌بندی بالایی قرار دهند و به این ترتیب افراد بیشتری فریب خورده و فایل‌های اجرایی مخرب را دانلود کنند.

فریب کاربران از طریق فایل‌های نصب معتبر

در نهایت، ترفند دیگر پنهان کردن بدافزار در فایل‌های نصب برنامه‌های معتبر و اجرای پروسه هک در پس‌زمینه (Background) در حالی که برنامه‌های واقعی در پیش‌زمینه (Foreground) در حال اجرا هستند، می‌باشد. این تکنیک ضمن فریب قربانیان منجر به بی‌اثر شدن برخی موتورهای ضدویروس که ساختار و محتوای فایل‌های اجرایی را بررسی نمی‌کنند، می‌شود.

بر اساس آمار VirusTotal، به نظر می‌رسد که این روش امسال نیز در حال افزایش است و از Google Chrome ،Malwarebytes ،Windows Updates ،Zoom ، Brave ،Firefox ،ProtonVPN و Telegram به عنوان طعمه استفاده می‌کنند.

چگونه ایمن بمانیم؟

هنگامی که به دنبال دانلود نرم‌افزار هستید، یا از فروشگاه موجود در سیستم‌عامل خود استفاده کنید یا آن را از صفحه دانلود رسمی برنامه، دریافت نمایید. همچنین، مراقب تبلیغاتی که در نتایج جستجو ممکن است رتبه بالاتری داشته باشند، باشید زیرا سایت‌ها به راحتی توسط مهاجمان قابل جعل هستند و کاملاً شبیه سایت‌های معتبر به نظر می‌رسند.

پس از دانلود یک فایل نصب‌کننده نرم‌افزار، همیشه قبل از اجرای فایل، یک پویش ضدویروس بر روی آن انجام دهید تا مطمئن شوید که حاوی بدافزار نیستند. در نهایت، از بکارگیری نسخه‌های کرک شده، نرم‌افزارهای قفل شکسته و غیرمجاز خودداری کنید زیرا معمولاً منجر به انتقال بدافزار می‌شوند.

 

بیشتر بخوانید